Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J71a35n 13P32a81v60e55l

21. 5. 2016 10:21

Určitá povolání ve všech státech na světě se cítí nedoceněná. Hádejte proč.

0 0
možnosti

Věc je složitější, podívejte se na studenty, kteří jdou učitelství studovat.

0 0
možnosti

Ale to s tou úrovní také souvisí. Kdysi by řada těch, co dnes absolvují VŠ neměla šanci školu dokončit.

2 0
možnosti

Zvýšení mezd učitelům hloupnutí národa nezastaví. Pochybuju, že za více peněz zvýší učitel pracovní nasazení.

Spíše jen řeknou děkujeme a za čas si zase řeknou o další přidání s tím, že jsou velcí nedocenění chudáčci.

Hloupnutí národa zastaví jen chuť národa se vzdělávat.

2 0
možnosti

E20v29a 42R15o47s20o70v24á

21. 5. 2016 10:14

mozna mate pravdu, ale zvyseni mezd by rozhodne prilakalo vice kvalitnich ucitelu, kteri si momentalne z financnich duvodu nemohou dovolit zustat ve skolstvi...

0 0
možnosti

J22a17n 54H31a18v72r72d22a

21. 5. 2016 5:49

To, jak jste popsal ubohý stav českého vzdělání, není problém učitelského stavu. Je to spíš výsledek"dobré" práce ministerstva školství za vedení mnohých ministrů. Zadání totiž je vytvořit z občanů nevzdělanou a kriticky nemyslící masu lidí, která bude bez protestů snadno ovladatelná. Vzdělání dobré, ovšem se správnou politickou průpravou, dostanou jen vyvolené děti, jejichž vzdělání si budou moci jejich rodiče dovolit.

Ve vyspělých zemí to byla první Amerika, kde se s tímto vzdělávacím kursem začalo. Takže jak píšu, dobrá práce.

1 0
možnosti

Učitelé jsou státní zaměstnanci.Jejich plat se může odvíjet od "bohatosti" neboli výkonu ekonomiky státu.Pokud stát,zatím ještě stále hospodaří se schodkem,je navyšování platů státních zaměstnanců zcela nelogické a hazardní.Ano,jistě,krade se,ale to je jiná písnička.Každý by si přál vyšší plat,učitelé si ho mohou vynutit.Jestli je to správné,o tom přesvědčen nejsem.

2 2
možnosti

Vynikající, ale vysvětlete mi proč "úředník", který je nedotknutelný, má vyšší plat, proč se pořád diskutuje co všechno má úředník "konzumovat", a jsou to návrhy na hranici trapnosti. Proč, tyhleti úředníci defakto nefungují, učitelům nepomáhají, proč se přidává policistům? Nezlobte se, ale po tom co převádí neberu hrozbu terorismu, spíš ustřihnutí křídel lidem co jsou trochu svobodomyslný a stojí proti establishmentu. Učitel,milý filozofe si nežijou dobře a být pod palbou dětí, které rodina nezvládla a rodičů, kteří mají jasno o budoucnosti svých dětí, nikoliv však o schopnostech je vyčerpávající. Proč jedněm to jde a druhým ne?

2 0
možnosti

To, že naše země blbne, není vina učitelů - mířil bych výše.

3 0
možnosti

Základní a zásadní problém našeho školství je feminisace. Téměř úplná na základních školách. Na středních školách podle jejich druhu - někde úplná, někde skoro úplná.

4 0
možnosti

E20v90a 45R92o31s11o77v13á

21. 5. 2016 10:15

Jenze feminisace ma puvod v te almuzne, za kterou musi ucitele pracovat. Chlap, ktery "zivi rodinu", si proste nemuze dovolit pracovat jako kantor...

0 0
možnosti

J67o77s11e74f 65N83o53v91á52k

20. 5. 2016 18:14

Dokud bude stat zit na dluh, tak je jakekoli hromadne zvysovani platu statnich zamestnancu nesmysl, ktery max. povede k Recke ceste.

Naopak statni zamestnanci, by jako uvedomeli a inteligentni lide, s poukazem na to jak to dopadlo v Recku, meli stavkovat za hromadne snizeni svych platu!

5 0
možnosti

Speciálně učitelky mají velmi vysoké platy - vyjma lékařů ty nevyšší ve státní správě. Stačí propočítat jejich roční plat na hodinovou mzdu podle počtu odpracovaných hodin v roce (včetně domácích příprav a oprav písemek) a člověk jenom zírá.

5 1
možnosti

Povolání učitele je posláním. Pokud to ten onen pochopí, až když mu zvýšíte plat, je to špatný učitel. Znám ředitele i učitele ve školách, kteří říkají, že na to, co hodin skutečně pracují, rozuměj odučí, mají plat zcela odpovídající. A přípravy? Mezi námi, kdo z nás se na svoji práci nepřipravuje? A kdo mu co za to dá? A proč by měl? Platí se přece až za práci. Pokud se z lajdáka stane kvalitní učitel teprve když mu přidáte pár tisícovek, ať jde raději pracovat jinam hned.

4 0
možnosti

Ale to se právě děje, že schopní lidé ze školství odchází do civilu.

Stejně jako schopní čeští lékaři odchází za kopečky, a na jejich místo nastupují slováci a ukrajinci.

Kantorské povolání je poslání, to jistě, zvlášť v době, kdy mají nejisté postavení a rodičové, kteří jsou za výchovu ratolestí zodpovědní především, navádí dítka přímo proti nim.

Za těch pár šlupek, co tam podle tříd a kvalifikace berou, tam za pár let nezůstane nikdo schopný. Jenom ti, co se jinde neprosadí, nic jiného neumí.. a takovým bych ke vzdělání děti nerad svěřoval...

6 0
možnosti

Učitel je vždy obrazem doby a společnosti. Svobodná a hrdá doba má hrdé a svobodné učitele, kteří mají možnost vychovávat svobodné a hrdé lidi.

Anebo je tomu naopak. Naše doba mi nepřipadá svobodná a hrdost na vítězství v nějaké hře to nezachrání. Kdyby učitelé nebyli tlačeni do vymezených rolí, byly by jejich výstupy také jiné.

Nepřestává mě udivovat, s jakou vehemencí jsou učitelé kritizováni a zadupáváni, aby současně s požehnáním úřadů i veké části rodičů působili na to nejcennější, co tato (a jakákoli společnost) má: děti.

5 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1886x
Překladatel, publicista, básník.

Seznam rubrik