Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"v Moskvě pracují statisíce nádeníků z Kirgizstánu, Uzbekistánu a dalších zemí střední Asie, jelikož je to pro ně jeden z mála způsobů přežití. Přijíždějí do ruské metropole, aby mohli z peněz, které tam vydělají, podporovat příbuzné doma.

Zdroj:http://mrazekondrej.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=547798

Je opravdu smutné, když pro občany země spoluracující s NATO je jednou z mála možností přežití nádenická práce v nepřátelském Rusku

1 0
možnosti
Foto

K57a82r13e14l 20M34á22d46l22e

29. 8. 2016 17:39

Na rozdíl od minulého článku tentokrát spíš souhlasím, ale přece jen v tom je víc faktorů, než nadnárodní korporace a ruský rasismus. Úlohu v tom hrála už Stalinova záliba překreslovat hranice na mapách, stěhovat národy a posílat do svazových republik početnou ruskou menšinu, která zastávala významné funkce. Když se Svaz hroutil, využily kavkazské republiky příležitost a vyhlásily samostatnost. Rusům byl život znepříjemňován natolik, že se jich většina vrátila do staré vlasti. Jenže tyhle nově samostatné poměrně nedávno ještě pastevecké republiky neměly plán, co si s tou samostatností počnou. Někdo si polepšil, pokud měl pod zemí dost ropy a nemusel se teď o zisk dělit s Moskvou, ale většina si pohoršila. Takže je tam i faktor škodolibosti - chtěli jste samostatnost, trhli jste se, tak si to teď vyžerte. To se ale nemusí týkat přímo požáru, spíš vztahu Rusů k těmto konkrétním menšinám. Co se týče požáru, tak bych si dovedl představit, že ta Ruska třeba v panice zazmatkovala a jelikož to nechtěla přiznat, napovídala tisku nepromyšlené hloupé nesmysly.

4 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1886x
Překladatel, publicista, básník.

Seznam rubrik