Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nebylo by to nic divného pro nás pamětníky.

0 0
možnosti

Selektivni pamet soudruh Mrazek ma. Rad pripomina "osvobozeni' severniho Norska Rudou Armadou vubec se vsak nezmini jak to vsecko zaclo. 23.8.1939 doslo k podepsani spojenecke smolouvy mezi Naci Nemeckem a SSSR. V zari na Polsko zautocili spolecne zautocili spolecne, v listopadu na Finsko Rusaci sami, v agresivni valce Rusove uloupili dve casti finskeho uzemi, puvodni finske obyvatelstvo o veskery majetek oloupili a vyhnali. Jedna se o finskou Karelii a finsky arktik. Tyto dve casti finskeho uzemi Rusko okupuje dodnes, Zde se nejedna o okupaci fiktivni ale existujici skutecnou.

V clanku soudruha Mrazka jde ale o Norsko. To napadli Naciste na jare 1940 a tady jde o to co s. Mrazek nenapsal. Vdobe kdy Norove a Britove se branili utocicim nemcum sovetska vlada v ramci spojenecke dohody nabidla nacistum namorni zakladnu kterou Nemci vyuzivali k doplneni paliva, potrebnych oprav a odpocinku posadky. Rusko tedy nejprve pomohlo nacistum Norsko dobyt, pozdeji kdyz se se svymi bratry ve zbrani rozkmotrili Nemce vyhnat.

6 0
možnosti

Já bych zakázal Válku mloků, ta je taky o Rusku...

0 1
možnosti

.... enem zavádějící titulek, zákaz nikdo nepožaduje (!),- jako jeden z mála preferujíc "pravdolásku", však se zdravým úsudkem a neotřelou argumentací, jedete v poslední době trochaj "šejdrem",- což mě osobně velice mrzí !

2 0
možnosti
Foto

Říkal jsem si, že mi to je nějak povedomé. A taky že jo. Už o tom seriálu psali v srpnu 2015 na iDNES. Možná jste si měl něco málo předem zjistit.

http://zpravy.idnes.cz/rusko-norsko-serial-okkupert-d2r-/zahranicni.aspx?c=A150828_114916_zahranicni_aha

Jinak se na ten seriál celkem těším. Negativní tam není jen Rusko ale i EU a USA.

2 0
možnosti

Videl jste ten serial? Ja ano na Netflixu ... BTW ukazuje Rusy ve velmi dobrem svetle (az prekvapive) a spise resi "zradu" Evropy a kolaboraci Noru ...

.

Priste se nejdrive podivejte o co jde a pak piste - usetrite si verejne zesmesneni.

9 1
možnosti

Zbytečně ošoupáváte klávesnici, pane Šiška. Můj děda říkával "Nebav se z volem, když nemáš bič ......." ;-)

7 1
možnosti

Občas mi ulítne oko na: Letečťtí stíhači v boji, či tak nějak se to jmenuje. A i když jde o případy, o kterých nevím ani fň, tak tipuju výsledek zatím se 100% úspěšností. To mít ve sportce, tak se tím živím. ..A hele není divu. od 89 roku tu byla masírka i ve filmové produkci, kde to bylo jasně dáno: Američan hrdina a čest a Rus zlo a brutalita nebo zrádce. Rocky, Rambo, Hon na ponorku atd atd. No a teď dorůstá generace takto upraveného genetického materiálu a ve druhé frontě ti, co za komára hrdě donášeli a byli věrni režimu. No a to jsou i nadále. Jen režimu jinému. vždyť i na Den osvobození 8. května se po Praze prohání Jeepy s americkými vlajkami. tak co chtít?

2 0
možnosti

Pořiďte si s Zieglerem dvojdomek ............ Tam Vám bude dobře ;-)

3 0
možnosti
Foto

A co takhle ruský animovaný seriál ze šedesátých let o tom, jak Sovětský svaz bude ovládat celý svět a zlí imperialisté budou dožívat na malém ostrůvku kdesi v oceánu. Nebo ruský dokument o roce 1968, který se ani neodvážili prodat České televizi, i když jej chtěla koupit? To Vás nenadzvedává?

10 1
možnosti

Děkuji za upozornění. Rozhodně se podívám.

2 0
možnosti

Inu - Karthago musí být zničeno!:-)

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS