Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J12a66n 17H14l43e78d21í50k

1. 7. 2017 21:18

STOKRÁT Klaus varoval před Lisabonskou smlouvou a Češi ho nazvali ruským agentem,--- Klaus si zaslouží pomník !!! Je to patriot.

3 4
možnosti

Slušný člověk by si o kreaturu,která darovala za úplatu milost těm největším loupežníkům,kteří teď za to krmí ten jeho institut,neopřel ani kolo.

6 2
možnosti
JK

J78a59n 28K52o77ř76á14n

1. 7. 2017 14:50

Kterým defraudantum a tunelarum ??

3 0
možnosti
LJ

Podle mne došlo k rozdělení republiky proto, že politici nevěděli, jak dál. Parlament se nebyl schopen dohodnout na osobě prezidenta. Několik měsíců jsme neměli žádného. Periodicky se poslanci sešli, provedli neúspěšnou volbu a zase se rozešli. Stejně tak nebylo možné postupovat v transformaci ekonomiky a v mnoha dalších oblastech. Po rozdělení to šlo, i když zdaleka ne ideálním způsobem.

3 0
možnosti
JSS

Ale šéfe...., každý den to ví každý Čech !! Jenže dosud se nenašel nikdo to sepíše zašle na ty naše různé prokuratury, Bizky a podobné. Předpoklad je zametení pod koberec - takže s tím šupem na další instituce. které to bude zajímat. A není sám....

0 0
možnosti
MB

Jak se takový blábol může dostat do výběru?8-o

Jaká amnestie? Amnestie se vztahovala klasicky na méně závažné případy s cílem uvolnit věznice (což bylo potřeba, neboť řada odsouzených musela čekat na výkon trestu) a nikoli na nějaké tuneláře.

Autor zřejmě naráží na abolici.. Ale tam nešlo ani o odsouzené lidi. To se vztahovalo na případy, kdy obviněným nebyla ani po více než 8 letech prokázána vina (za něco, za co by jim nehrozil trest delší než 10 let)...přičemž doba, po kterou se obviněný soudu vyhýbal se do té lhůty nezapočítávala.

Přece je nutno mít nějakou civilizovanou lhůtu, během níž padne nějaký rozsudek. Nelze přeci někoho DOŽIVOTNĚ soudit (zbavit ho osobních svobod v nakládání se svým majetkem, výkonem nějaké práce, cestováním atd) jen na základě nějakých účelových obvinění? Takhle držet nepohodlné osoby na řetězu celá desetiletí bez důkazů a prokázání viny...to je jako když za komunistů nepohodlné zavírali do blázince. Zcela legálně.

Jestli mezi těmi lidmi byli i nějací skuteční viníci...tak to je přece problém vyšetřovacích orgánů a justice. Času na to měly dost.

Tohle bylo prostě rozumné řešení, které musí každý rozumný člověk chápat... Soudcům to vytrhlo trn z paty, že jim zmizely ze stolů zpackané případy, se kterými si nevěděli rady...a rozvázalo jim to ruce řešit konečně naplno aktuální případy.

Prostě absolutní spravedlnost nikdy neexistuje, ale tohle mělo více pozitiv nežli negativ...a jednou bude za to Klaus oceňován, že si troufl vzít na sebe tuhle nepopulární zodpovědnost...vykydal ten hnůj, trochu nakopl justici nastavil určité civilizované hranice.

15 1
možnosti
MB

Naprostý souhlas, autore. Ale proč jste zapomněl na Havla?

1 8
možnosti
JP

Kde jste viděl Havla v ekonomice. Osobní Vaše zášť je něco jiného.

3 1
možnosti
RB

Je to můj osobní názor,a nemusíte s ním souhlasit, ale podle mne Klausova amnestie nebyla amnestií podvodnhíků a klorupčníků, nýbrž amnestií soudců, kteří nebyli schopni či ochotni jejich případy vyřešit. Myslíte, že dnes je situace jiná?

16 1
možnosti
Foto

a to jste všechno vymyslel sám???

3 0
možnosti
Foto

Je to snůška smyšlenek a zbožných přání.

5 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1886x
Překladatel, publicista, básník.

Seznam rubrik