Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J82a75n 85R38á25ž

12. 12. 2017 15:17

Rozdělení umělého slepence, kterým naše republika byla od samého začátku své existence způsobem, jakým to provedli Klaus s Mečiarem, musí být zapsán zlatým písmem jak do učebnic politologie, tak i ekonomie.

Mimochodem: Že si většina občanů rozdělení nepřála je uměle udržovaný mýtus, pramenící z přesvědčení, že tou většinou byli občané České federativní republiky a i o tom si dovoluji pochybovat. Ve Slovenské federativní republice to byla možná jen část občanů žijících v okolí Bratislavy. Vím o čem mluvím, neb jsem na Slovensku dlouho žil.

Referendum, nebylo proč vyhlašovat protože by nikdo nenašel spravedlivý mechanismus, který by menší počet Slováků vykompenzoval. Takže je dobře, že vyhlášeno nebylo, nebo to dopadlo obdobně jako při katalánském referendu a nevyhnutelné oddělení republik by proběhlo v naprosto jiné atmosféře a velmi bolestně.

PS. Zjišťuji, že napadání rozdělení republiky bez referenda mají v repertoáru většinou lidé, kteří o referendu týkající se našeho setrvání v EU nechtějí ani slyšet. Což je vrchol pokrytectví

2 0
možnosti

Potvrzujete moji zkušenost,viz dole. Spolužák mne vzal např. domů na jih a stále nadával na Maďary. Já skutečně stále nechápal, proč se nebaví a mluví o ptákovinách. Později mi došlo, že my máme Karla IV v krvi - byli jsme i císařstvím. Člověk si to ani neuvědomuje, nicméně ty dějiny jsou v nás. Toto, oni nezažili - historie zcela jiná + zaostalost. Z tohoto pohledu pak jejich tužbu i chápu, po pravdě řečeno i ten rozmach k současné, slovenské společnosti je vcelku obdivuhodný. Skutečně popošli a vyrostli ... :-)

0 0
možnosti
Foto

Drží, drží. A ne a ne je konečně dostat dovnitř. ;-D

0 0
možnosti

Byl jsem v Bratislavě na škole, ještě před 1989. Stále něco mleli o samostatnosti a já jim nerozuměl. Faktem je, že jejich tradice jsou zmatené a první samostatnost dokonce ostudná ! Objektivně, např. Ústava r. 1960 s A.Novotným byla pro ně další ranou. Ta dychtivost nenaplnění tam zůstala bobtnala dále. V.Mečiar je blázen, patří do basy, nicméně to rozdělení je možno mu připsat k dobru. Nemá smysl dále rozebírat - viz dnešek, lepších vztahů nikdy nebylo ... :-)

4 0
možnosti

V dnešní době panuje s rozdělením všeobecná spokojenost navíc došlo k mnohem lepším současným vztahům mezi oběma národy.

Nechápu smysl oživování tohoto tématu. V době rozdělení federace byly vztahy jak mezi politiky, tak i občany obou národů dost vyhraněné, samozřejmě více na slovenské straně a rozumnější řešení nešlo najít.

Je to ze strany autora mlácení prázdné slámy.

11 0
možnosti
Foto

Po společném státu se Slováky se může stýskat snad jen masochistovi

Zdroj: https://mariejandova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=594823

8 0
možnosti

J29a16n 72R48á54ž

12. 12. 2017 15:18

Vidíte, jsou témata, kdy názorově souznímeV

0 0
možnosti

musí jinak by se jisté impérium zlobilo a jeho tajné služby by se daly do práce

0 8
možnosti

takhle nepravdivě interpetovat ještě ne tak dávnou událost - to už jsem tedy dlouho nečetla (s výjimkou od komoušů - což vy snad nebudete).

Slováci se ve volbách jasně rozhodli pro samostatnost, takže i kdyby nějaké referendum bylo a kdyby Češi byli proti rozdělení (což je velice nepravděpodobné - i když ve vašem okolí to tak možná bylo), buď bychim se rodzělili tak jako tak, nebo by Češi z pozice "většíhoů řkelo ne - a mohli jsme následovat Jugoslávii. Tehdejší řešení bylo to nejlepší, co mohlo být - a také je ve světě oceňováno a dáváno za příklad, jak to právě tihle pánové zvládli. A vaše kecy o "ovládnutí"?? Uvědomte si, že oba tehdy vyhráli ve skutečně svobodných a demokratických volbách (což se o těc dnešních už stoprocentně říct nedá)

16 0
možnosti

SWmim se zeprat v kterych volbach se tak slovaci rozhodli? Ja ve sve ceste po v roce 1992 jsem nepotkal jednoho jedineho, ktery by s rozdelenim souhlasil. Ale dnes s nimi souhlasim, udelali dobre.

3 3
možnosti

Nevím proč se Klaus rozčiloval k otázce referenda.... Britové ho použli taky a sice nejsou příliš happy ,ale pani premiérka má nabito...

0 3
možnosti
Foto

rozdělení bylo nevyhnutelné a dobře tomu tak.

15 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS