Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J20a98n 79D88r62t80i33n44a

28. 12. 2017 15:43

Nevim jestli byl autor nekdy v Rusku. Ja jsem pracoval za sociku ve firme ktera mela s Rusy spolupraci (vývoj televizni elektroniky) no a ted delam ve firme ktera ma sidlo v Americe - stravil jsem tam na projektu pres pul roku coz je dost dlouha doba na to aby se clovek neco o Americe a Americanech dozvedel. Rusove byli zezacatku bezva, ale kdyz jsesm s nimi travil nejaky cas a hlavne kdyz se napili, tak mi z jejich nazoru sel mraz po zadech. Takova diskuse o roku 68 je opravdu vyzivna, oni proste neuznaji ze i mala zeme ma pravo si urcit jakou cestou pujde. Porad mleli neco o zrade a o tom jak nas tenkrat zachranili pred kontrarevoluci. Od Rusu je opravdu dobre se drzet dal. Z Ameriky jsem mel podstatne lepsi pocit. Ano, jsou to patrioti, na muj vkus az moc. Opravdu je tam tech vlajek hafo. Ale ze stovek diskusi jsem nikdy nemel pocit ze by nam chteli neco vnucovat. Kdyz je zle, vubec neberou ohled na narodnost, klidne vyhodi vlastni lidi kdyz uznaji ze Cech je pro ne prinosnejsi - coz se u takovych Francouzu nebo Nemcu nestane, ti si na narodnost opravdu potrpi.

1 0
možnosti

Racionální článek. To bububu ohledně Rusů se nám tu v posledních letech docela rozmohlo.

2 0
možnosti

J41a61n 50P70a10v53e60l

28. 12. 2017 14:09

Strašení Ruskem má své opodstatnění. Fakt, že USA či EU toho zneužívají ke svým účelům neznamená, že na tom strašení není hodně pravdy.

0 1
možnosti

L78u49d80ě68k 69J90a80š70a

28. 12. 2017 12:29

Měl jsem možnost mluvit s poměrně větším počtem běžných občanů - návštěvníků K. Var. Abych to shrnul krátce. Ze všech rozhovorů vyplynulo následovné: My jsme ti nejlepší, Rusko je nejlepší země, svět musí poslouchat nás, ale hlavně - Východní Evropa je naše země, my jsme jí jen museli dočasně opustit, ale my se do ní zase vrátíme, až se vzchopíme. (tou Východní Evropou mysleli všechny státy bývalé Varšavské smlouvy). Pak si ji zase našimi tanky vezmeme zpět. Rozhovory probíhaly v letech 2000 -2006, kdy ještě Rusové tak nezvedali hlavu a byl stejný prakticky od všech Rusů. Tento názor

2 1
možnosti

JJ, rusky navstevnik Karlovych Var je bezny Rus ;-D. V Rusku se uz maji vsichni tak dobre, ze si mohou letat do lazni, kam si bezny cesky duchodce na tyden nevyrazi ani vlakem ci autobusem. Ale co, pak se nemuzeme divit, kdyz si, pri pouziti stejne logiky, o kazdem Cechovi budou v zahranici myslet, ze je to volic Babise.

0 0
možnosti

Dalibor Bartoš. Co je to p r o b o h a za dementa ?

0 0
možnosti

J98a35n 38P82a40v51e75l

28. 12. 2017 14:12

To je člověk, co si myslí, že USA je velký Satan a zachrání nás svatá EU

0 0
možnosti

O tom, co si mysli bezny Rus se pochopitelne nejvic dozvite od tech, kteri v Rusku nikdy nebyli a za bezneho Rusa povazuji zmateneho okupacniho vojaka v 68, popr ukrajinskeho delnika nekde ze stavby.

3 2
možnosti

Mne by spis zajimalo, co si mysli jejich nohsledove zde. Pretvaruji se? Jsou o tom z duse presvedceni, nebo jen jich cosi nedovoli poznat pravdu?

4 2
možnosti
Foto

Agentura Medián uvedla v průzkumu prováděném pro ČT v r. 2015 srovnání názorů českých a ruských občanů (podle agentury Levada) na srpen 1968: příliš se to nelíšilo.

1 0
možnosti

Co si myslí Rusové doopravdy bych asi jen nerad věděl...jak znám pár rusáků nic hezkého to nebude...čest výjimkám.

9 4
možnosti

A co si Petre myslite, co si doopravdy mysli Evropane? To co tech osm Portugalcu z okoli mestecka Santo Amaro, ktere nahodou taky znate?

Taky varite Cinu tim zpusobem, ze do na nudlicky nakrajeneho masa zamichate obsah sacku firmy Vitana s napisem Cina? Za jak hloupe byste povazoval Americany, kdyby v USA nabizeli smesku koreni s napisem Evropa? Prilezitostne se podivejte na mapu sveta.

3 0
možnosti
Foto

J33i71ř63í 29K54i10n96d20l

27. 12. 2017 18:53

Místo hloupého žvatlání o Rusech , tak si přečtěte knihu "Doba z druhé ruky, Konec Rudého člověka" kterou napsala Světlana Alexijevičová. V té knize poznáte nejlépe co jou Rusové zač. Je to kniha, která popisuje zemi jenž nikdy nepoznala klidnou či dokonce šťastnou dobu. Je to taková hrůza, že jsem nedokázal knihu dočíst do konce. Nedokázala to ani moje dcera. Je šílené, že lidé, kteří v knize popisují hrůzy, kterými v SSSR prošli o kterých se lidem nikde ani nezdálo, stále touží po návratu Stalina.

14 2
možnosti
Foto

J67a68k61u31b 76R90o27t91h

27. 12. 2017 18:56

Díky za tip. Zkusím, snad to zvládnu líp, než Krvavé země, knihu, kterou by povinně snad měl číst každý Hermánek.

6 2
možnosti

poslední podstavec..Ano, ale to se týká jen některých Američanů......ta superbohatá americká společenská vrstva myslí a jedná naprosto jinak...........a Putin se jen brání........jen si spočítejte jakou má armádu USA a jakou má Putin.........a kolik dává USA na zbrojení a kolik Rusko...........

Kolik zahraničních armádních pozic má USA a kolik jich má Rusko a kde............USA se roztahuje po celém světě.........a mají spousty základen v blízkosti Ruských hranic.........Rusko nemá vojenské základny ani v Kanadě a ani v Mexiku a ani na Kubě........a jistě si vzpomeňte jak reagovaly USA, když si chtěli Rusové postavit rakety na Kubě............a jak je Rusům dnes vyčítáno, že se jim nelíbí americká armáda v pobaltí na ruských hranicích...........

A obyčejné lidé nedělají politiku...........tu dělají mocní tohoto světa...........ani americký prezident nemá tolik moci jako ti v pozadí............on jen musí vykonávat rozkazy svých nadřízených z DISKRÉTNÍ ELITY.........

to je podstata dnešní geopolitiky..a to již možná mnohem déle než sto let.......tedy i před první světovou..........

6 11
možnosti
Foto

ty základny nemají, protože je tam nikdo nechce

12 5
možnosti

S Ruskem furt dokola - Jaderná velmoc = Rozvojová země. Největší rozlohou - chce být ještě větší. Předurčeni k blahobytu - nekoná se. V podstatě až neuvěřitelné, co je třeba všechno udělat, aby to ani za 100 let nefungovalo ! Vždyť to ani nejde - Kreml svěřepě říká, ale jde ... Fakt rarita ! ... :-)

8 1
možnosti

Asi jako Pakistan. taky Jaderna velmoc, ale jika temer stredovek.

1 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1886x
Překladatel, publicista, básník.

Seznam rubrik