Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BV

Srovnejte naši unylou hymnu s průrazností té francouzské a každému je jasné, že by ta česká skutečně zasloužila inovaci. Ale rozhodně ne to veledílo co nám tu nabízí.

Přitom už dávno máme vhodnou kandidátku i s odůvodněním, která dokonce prošla výběrovým řízením. Dokonce se nám z něho zachoval zvukový i obrazový záznam, Ten byl natolik přesvědčivý, že ho slavný režiser Lamač včlenil do svého filmu "Lelíček ve službách Sherloka Holmse"

Hymnu si můžete vychutnat v podání Vlasty Buriana

https://www.youtube.com/watch?v=GLr121pbh8s

Je zřejmé, že text by bylo nutné poněkud přizpůsobit současnosti. A tady bych se přimlouval o více variant podle situace. Např pro sportovce by se mohla hodit tato verze:

Nad soupeři slavně vítězí - český reprezentant, rekordy překoná bez nesnází - český reprezentant, zachovej nám hospodine, MOV i zem, ať slunko svítí každou hodinu, na OH rodinu

A pokud by byla příliš krátká tak by se mohlam připojit i druhá sloka:

Na outsajdry často nestačí - český reprezentant, omluvami se běžně vytáčí - český reprezentant, zachovej nám hospodine, sponzory i zem, ať slunko svítí všechny hodiny, na Česka hrdiny.

PS: Text nic moc- nemám básnické střevo, ale ta první sloka by se mohla zalíbit sportovním papalášům a ta druhá možná fotbalovým fandům

PS2: omlouvám se, že vkládám do více dikuzí - ta melodie za to stojí

1 0
možnosti
PK

Jsem asi mimoň a nerozumím umění, přesto se mi zdá naše hymna hezká a nikoliv utahaná atd.....škoda druhé sloky,té Slovenské ...

3 0
možnosti

Že se hymna nelíbí Vám, neznamená, že není vhodná. Záleží na podání, tedy nahrávce. Mě se třeba líbí.

0 0
možnosti
ES

Směšný a zastaralý obrozenecký text?? Podle fotky vám není čtrnáct, jistě chápete, čím se liší hymna od populárního hitu.

2 0
možnosti
Foto

... tajfuny R^R^R^

Díky za odkaz, neznala jsem ;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1886x
Překladatel, publicista, básník.

Seznam rubrik