Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RC

Cesti ucitel by si hlavne meli svou praci vybojovat prestiz. Zatim se jim to moc nedari, produkt jejich prace - studenti - jsou cim dal mene skolou poznamenani.

3 0
možnosti
SH

Pokud neustále fňukají, že mají málo peněz a po škole chodí v žabkách a kraťasech - je ten jejich boj předem prohraný a navíc k smíchu.

2 2
možnosti
AB

Ona je ale otázka jaké učitele. Když je nějaký z nich schopen své studenty oblbovat leda tak letopočtem, kdy se konal první Gay Pride, tak mi to nepřijde jako motor zvýšení vzdělanosti.

5 1
možnosti
BD

Vychovávají "osobnosti". A ty to následně nedělají blbě, ale tzv. "jsou vlastní cestou". Psát neumí, protože I nebo Y není podstatné, procenta neumí spočítat absolvent vysoké školy, princip kauzality a logických souvislostí jim neříká už vůbec nic. Jenže tihle tvorové dnes mnohdy sedí v managementu. To není na přidání učitelům. To je na žalobu.

4 0
možnosti
Foto

Studovala jsem na gymnáziu před lety, ale naše dějepisářka do úrovně před 15 lety nikdy nedospěla. Na základce jsem probrali podobně veškerá tažení veškerých front v rámci druhé světové války, ale dále jsme se samozřejmě nedostali. Ani já už se nepamatuji, že se stal občan Havel v roce 1993 poprvé prezidentem. Dohledala jsem si to na internetu. Protože toto jsme v dějepise neprobírali. Tehdy jsem totiž chodila na střední a nyní už mám asi sklerózu.

0 0
možnosti
BD

Občan Havel se v roce 1993 poprvé prezidentem nestal. Hledejte znovu.

8 0
možnosti
JH

J48a53n 19H52l56e73d57í65k

20. 5. 2016 16:09

Učitelské řemeslo má vykradené dno, desetitisíce nových úředníků si ČSSD nasadila do vládních i jiných kožichů, protože představují vděčné a zkorumpované voliče. Tito úředníci se často v prac.době věnují PC hrám, soukromým zájmům a vyžírají korýtka pedagogům. Rozpad rodin křiví povahu dětem, mnohdy připomínající krev pijící upíry a sebestředné cvoky, nenávidějící jakoukoli autoritu, tím více, jde-li o vzdělanější a moudřejší osobnost. Kdo stál za katedrou, ten ví, kudy kráčí mé povzdychnutí. Samovražedný pokus Valachové učit a vychovávat v jedné místnosti chytré a blbé, je zkratkou k rozpadu společnosti, kterou stejně už plánovitě ničí africká pakultúra.

4 1
možnosti
BD

Píšete o přirozené autoritě učitele. hmm. Pokud jí má býti docíleno umělým zvýšení platu a tedy, že se stane učitel bohatším z peněz daňového poplatníka, tak na její přirozenost příliš nevěřím. Spíše očekávám zvýšenou aroganci a nárůst neopodstatněného sebevědomí práve v učitelských řadách. A iluze, že plat přitáhne kvalitnější?? Nikoli. Těch nekvalitních bude vždy taková většina, že si své nepropuštění vždy ošetří další případnou stávkou. Takže cesta ke zlepšení je spíše v přístupu učitelů. Pak budu opravdu jejich požadavky podporovat. Ale bianko šek svou podporou vydávat nehodlám.

4 0
možnosti
JK

Čeští učitelé si musejí vybojovat vyšší platy, jinak čeština, dějepis a jiné oblasti výuky zhynou na úbytě? To je ale velmi divoká zkratka a zcela nepřípustné zjednodušení. Příčin, proč tomu je tak, jak popisujete, jestli tomu tedy tak je, je mnoho a platy učitelů jsou jen jednou z nich. Jsem asi ze staré školy, ale podle mě by učitel měl především učit a pak teprve bojovat za svůj plat. Už delší dobu se zabývám dějinami školství v jisté obci, potažmo historií českého školství a tudíž vím, že učitelé nikdy neměli příliš vysoké platy.

"Anebo navážou na pořád ještě bohatou a slavnou českého umění, tvořivosti a zlatých českých ručiček?" Já vím, že vám tam vypadlo slovo "tradici" nebo "historii", ale to je právě ten problém - když píšu, tak si to po sobě přečtu, než to pustím ven. Každý nad tím sice mávne rukou, ale tohle mávání rukama, ta benevolence má pak za výsledek, že mnozí píší jako troglodyti. ;-)

4 0
možnosti
PK

P61a23v40e69l 85K65r33á13l

20. 5. 2016 15:48

Dneska za karmu

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1886x
Překladatel, publicista, básník.

Seznam rubrik