Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Podle platných mezinárodních dohod je vojenská technika přes cizí území přepravována navagonovaná a zaplachtovaná. To, co se děje u nás hodně připomíná 15. březen 1939, demonstraci moci.

0 4
možnosti

Podle kterých dohod? Naše zákony přesun po veřejných komunikacích umožňují.

Jo tak březen 1939. Takže když se Američané zeptají, jestli se můžou přes naše území vrátit ze cvičení a my řekneme, že to není problém, tak to připomíná okupaci nacistickým Německem? 8-o

4 0
možnosti

Zdejší diskuze je opravdu děsná ukázka nepochopení psaného textu.

Většina zdejších diskutujících vůbec nepochopila, že Mrázkův blog neprotestuje proti přesunům Američanů, ale kritizuje:

NEVHODNÉ NEČASOVÁNÍ, PROTOŽE TY KOLONY SE PŘESUNUJÍ V DOBĚ NEJVĚTŠÍCH PŘEDEM ZNÁMÝCH DOPRAVNÍCH ŠPIČEK, KDY PROVIDELNĚ DOPRAVA KOLAPSUJE A VYTVÁŘI SE MNOHAHODINOVÉ ZÁCPY!

0 1
možnosti

V rychlosti jsem prošel úvodní komentáře vláken a je to asi tak půl na půl. Polovina řeší načasování a polovina samotný přesun. Ta druhá varianta bude zřejmě dost souviset s tím, kdo je autorem blogu.

Jinak s tím načasováním to nemají vojáci obvykle zas tak jednoduché. To není tak, že si najednou řeknou: "hele, tak jedem." Např. pro představu, v ČR se výcvikové prostory vyčleňují jednotkám rok dopředu. Takže Američané se spíš dopředu zeptali, jestli je možné v této době přes nás přejet zpátky, až se budou vracet. No a my jsme si asi řekli, že auta budou jezdit hlavně na jih, takže opačným směrem to nebude problém.

1 0
možnosti

Jestli jsou ale organizátoři spanilých jízd amerických obrněnců českou kotlinou tak pitomí,

.............................

Nedovolujete si příliš?

1 1
možnosti
Foto

A proč by nebylo nám lépe než je Švýcarům, kteří žádné cizí vojska na svém území nemusí trpět?

0 5
možnosti

No jestliže se tento víkend VRACEJÍ Z JIHU tak dopravní zácpy jsou hlášeny ve směru NA JIH !

8 0
možnosti

To přece není důležité. Hlavní jed že to jsou vojáci USA. ;-)

3 0
možnosti

J11i77ř24í 41F89i50š83e15r

29. 7. 2017 20:59

Evidentně několika lidem v této diskuzi těch posledních 25 let chyběla cizí vojska na našem území a teď nesou nelibě, když se někdo vyjádří k tomu, že už se nám tu zase nějaká cizí armáda promenáduje.

4 7
možnosti

Cizí armáda z organizace, které jsme členem a po dohodě a na základě spolupráce s našimi orgány. Ten rozdíl, mezi touto armádou a armádou(ami), které nás přepadly a 40 let okupovaly je evidentní, ale asi ne pro Vás....

4 0
možnosti

Jen at se presouvaji na cviceni, to je v poradku. Ale nechapu proc nemohou jet vlakem tak jako jednotky vsech ostatnich zemi NATO? Zvlast kdyz jde o tak velke vzdalenosti. Nejake zivotni prostredi a omezovani obyvatelstva zrejme nevadi. Uplne zbytecne tim proti sobe popudi nektere civilisty. Vlakem umeli vojaci jezdit uz za Rakouska-Uherska a umeji to i dnes. Jde jen o hloupe politicke rozhodnuti, o demostraci sily.

V sousednim meste mame "dragouny". Ti jezdi casto na cviceni NATO, ale vzdycky si nalozi sve tanky a dalsi techniku na vlak. Po silnici se presouvaji jen na kratke vzdalenosti.

3 4
možnosti

Co se pamatuji, jezdili dragouni vzdy na konich.

3 1
možnosti

J47a24n 84Š88u36r21c

29. 7. 2017 15:24

Macku, vám také ty sovětské tanky u nás moc chybí, že? Nemůžete prostě zapomenout jak jste je v srpnu 1968 s radosti vítal a mával jim. Tak se zatím vozte na tom vašem kolotoči a vzpomínejte na ty vaše "šťastné a zářné zítřky."

13 7
možnosti

J49a52n 67Š65u11r52c

29. 7. 2017 14:56

Ať si autor blogu uvědomí jak vypadaly naše silnice když po nich jezdily sovětské tanky a bylo úplně jedno zda jedou ve dne nebo v noci. To potom nebyla silnice, ale oraniště a tankodrom. V kolonách armády USA co jedou na našich silnicích jsou jenom kolová vozidla a žádná pásová technika. Panu Mrázkovi je zřejmě moc líto, že tady nejezdí Rusové, ale naši spojenci. Je zajímavé, že sovětské tanky a vojáci mu nevadili, ale jak to jsou Američané tak je to hned špatné.

16 6
možnosti

P58e63t94r 65M80a58n

29. 7. 2017 13:11

VY jste mi ale jelito....

11 8
možnosti
Foto

Ano, přesouvají se. Ale pane Mrázku - jiní vojáci, kteří měli na čepkách rudou hvězdu, zaneřádili před nějakými 50 let celou zemi a dodnes jsou tam ekologické škody, které jdou do miliard. Takže raději přesouvající se vojska demokratického spřáteleného vojska, než "na věčné časy" umístění barbaři - potomci Avarů, Tatarů a jiné čeládky, po které zbyly mnohdy nenapravitelné škody nejen na majetku, ale i na morálce národa.

Zkuste napsat blog o tomto závažnějším tématu. Nebo to nepůjde?

19 10
možnosti

vy jste historický rasista? všechny lidské skupiny prošly nějakým evolučním vývojem a některé měly štěstí na sousedy, od kterých se mohly učit..jiné takové sousedy neměly........

3 8
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS